Flödesmätare

Flödesmätare

Flödesmätare kallas ibland för Flödesgivare eller Flödessensor.

Idag erbjuder vi marknaden mätare av hög kvalitet, vilket innebär att de mätinstrument som tillhandahålls här hos oss på Wallox både är lätta att läsa av, funktionella och säkra. 

Vilken typ av mätare ska jag välja?

Det finns många olika typer av flödesmätare som passar mer eller mindre bra för olika typer av övervakningar. Det finns exempelvis termiska mätare och ultraljudsmätare.  Noggrannheten påverkas naturligtvis beroende av vad du väljer för typ av produkt om du är ute efter exakthet i mätningarna.

En mätare ska kunna klara av både högt tryck och stora flöden, likväl som lågt tryck och mindre flöden. En flödesgivare ska kunna användas både inom industrin och på mindre företag och detta gör att det finns ett brett utbud. Det är, av förklarliga skäl, inte samma krav på en mätare som ska användas på en skola som det är på en mätare som man ska använda inom professionell industri.

Vad bör man tänka på?

Vid köp av en flödessensor måste man därför veta vad redan innan vad man har för krav, om till exempelvis den ska reglera eller mäta något som kan innebära en kostnad, eller besparing, säkerhet eller kanske bara data i rapportsyfte

Att välja rätt mätare är viktigt, inte bara ekonomiskt, utan kan även innebära stora besparingar på miljön beroende på vilket område mätaren finns i. Att kunna garantera noggrannhet och precision ger både ledning och kunder en trygghet i leverans och säkerhet. 

Miljö och energibesparing? 

Miljötänk och hjälp till energibesparing är ofta inte längre bara ett önskemål utan ett krav. Därav måste vi kunna garantera att de mätare som nyttjas, gör det på rätt sätt och med den precision som krävs för att kunna generera tillförlitliga resultat till de rapporter som efterfrågas eller krävs. Att presentera en rapport med dåligt resultat som i senare skede visa sig orsakas av en bristfällig eller undermålig mätare är inget man vill vara med om, men detta är en situation som kan förhindras genom att tänka och välja rätt från början. Och med detta hjälper vi er gärna.

Våra flödesgivare/mätare finns både i stationära, portabla och i handhållna utföranden.

Är du osäker på vilken typ av mätare du behöver?

Kontakta oss på: 040-152525 så hjälper vi dig

Flödesmätare för alla sorters medium

 

Flödesmätare vatten, olja och flytande gas

Flödesmätare gas eller luft

Vad innebär Flödesövervakning i praktiken?

Precis som för all annan teknik vi använder i arbetslivet så ser de olika ut och är olika utformade beroende på vilken miljö vi befinner oss i. Det finns olika mätare för olika miljöer. Ibland kan mätarna befinna sig i hårt utsatta miljöer och då krävs självfallet flödesmätare som klarar av detta. Vad man ska tänka på är att mätarna som är anpassade för hårdare miljöer skiljer sig från de som får arbeta under snällare omständigheter. Det finns ingen anledning och fyller ingen funktion att köpa en mätare som är anpassad för svåra miljöer om det inte behövs. Man ska anpassa sitt köp efter sina behov. Att köpa en stryktåligare mätare när detta inte behövs är därmed oftast en onödig kostnad.

Felaktiga flödesmätningar?

 När det handlar om mätinstrument för luft och gas, så är det ofta vid lägre flöden som mätare får svårt att ge en precision och noggranna mätningar. Felaktiga mätningar kan också orsakas av utebliven eller felaktig kalibrering, eller helt enkelt av felmontering. Man ska även tänka på att förändringar i temperatur kan påverka mätningarna.

Här hos oss på Wallox hittar du endast mätinstrument av högsta kvalité som ger noggrannhet och precision även vid låga flöden. Du kan även få råd och tips kring montering och kalibrering för att få ut bästa möjliga resultat från era mätningar.

Beroende på vad för situation och syfte mätarna har så är det mer eller mindre viktigt med precision och noggrannhet, men de ska alltid uppfylla kraven för säkerhet och funktion. Här på Wallox kan du räkna med att du får en mätare av högsta kvalité, som uppfyller alla krav på säkerhet, funktion men även precision och noggrannhet. Vi har lång erfarenhet och erbjuder er därför endast det bästa för just er verksamhet, självklart anpassade efter era krav och önskemål inom detta segment av mätare. erfarenhet av att erbjuda våra kunder endast det bästa inom detta segment.

Det finns givetvis även universallösningar som kan mäta både gas, luft och vätska med samma mätinstrument och detta kan måhända vara en fullgod flödesgivare för den som inte är ute efter exakthet med flera decimaler. Men är det precision och noggrannhet som gäller så bör man välja en mätare som är anpassad efter den vätska, luft eller flytande gas som mätningarna ska göras på. Man ska även ha i åtanke på vilken miljö flödesmätaren skall arbeta i.

Tekniken bakom en flödesövervaknig?

Tekniken bakom mätarna fungerar kortfattat att mätaren kontinuerligt mäter flödet.

Flödesgivaren omvandlar sen detta till en signal som man sedan kan använda vid reglering. Utsignalen kan man få i puls, frekvens, V eller mA beroende på vilken typ av mätare man väljer. För att få korrekta flödesmätningar så behövs det inte bara vara rätt flödesmätare i rätt miljö, utan den ska även vara kalibrerad, monterad på rätt sätt och givetvis vara av sådan kvalité och garantera funktion, säkerhet och precision i mätningarna.

Vissa miljöer är tuffare än andra och därmed finns det mätinstrument som är mer stryktåligare än de som är anpassade för mer skyddade eller vänliga miljöer. Dock så lönar det sig inte att köpa en stryktålig om miljön inte kräver detta.

Det finns självfallet en mängd olika flödesgivare/mätare att välja på och det kan vara svårt att avgöra vilken mätare som passar just er verksamhet bäst. Låt oss erbjuda vår långa erfarenhet och kompetens inom området.

Läs mer och köp direkt på FLÖDESMÄTARE.NU

Offertförfrågan